Goede doelen

Onze mentoren wijzen hun mentorvergoeding toe aan hun favoriete goede doel. Onze vooraf geselecteerde goede doelen hebben een focus op jeugdontwikkeling en educatie. Hieronder vindt u een overzicht van onze huidige voorgeselecteerde goede doelen.

Bent u een goed doel dat geïnteresseerd is om met ons samen te werken? Gelieve ons te bereiken op hello@rootsinspire.com.

Alfatoun empowert kinderen en jongeren wereldwijd door het bieden van sociale en financiële educatie. In de afgelopen 14 jaar heeft Alfatoun zich gericht op het creëren van curricula van hoge kwaliteit voor verschillende leeftijdscategorieën, aangepast aan lokale behoeftes. De programma’s van Alfatoun worden geïmplementeerd door 300 partnerorganisaties in meer dan 100 landen. Alfatoun helpt studenten bij het maken van geïnformeerde en praktische beslissingen die het leven van hen en hun omgeving vergemakkelijken.

View website

Afrika heeft de grootste jonge populatie in de wereld. Meer dan de helft van de bevolking is jonger dan 35 jaar. Hiervan heeft twee derde geen vaste baan. Wij zijn vastbesloten dat te veranderen. Young Africa biedt geïntegreerde skillstraining gericht op het bevorderen van inzetbaarheid en ondernemerschap. De jeugd trainen is onze innovatieve en impactvolle oplossing om werkeloosheid onder de jeugd in het zuiden van Afrika te bestrijden.

View website

Bij de IMC Weekendschool introduceren we jongeren (leeftijd 10 tot 14) uit lager sociaaleconomische milieus aan een diverse poel inspirerende professionals. We ontwikkelen lessen die stimulerende ervaringen en magische momenten creëren voor de student en professional. We bieden onze studenten een netwerk terwijl ze bouwen aan de zelfverzekerdheid om te excelleren in het najagen van hun dromen.

View website

De UAF biedt sinds 1948 ondersteuning aan vluchtelingen in het navigeren van de Nederlandse arbeidsmarkt als student en professional. We zijn ervan overtuigd dat iedereen zijn/haar kennis kan gebruiken om een waardevolle toevoeging te leveren aan de samenleving. We adviseren vluchtelingen met onze kennis en expertise en bouwen bruggen tussen vluchtelingen, onderwijsinstituten, (lokale) overheden en werkgevers.

View website

De Black Heart Foundation richt zich op het verwijderen van barrieres voor ondergerepresenteerde individuen door het bieden van studiebeurzen via het Black Heart Scholarship Programme en het financieren van community initiatieven die coaching en zielzorg bieden aan getalenteerde, ambitieuze en betrokken jongeren.

View website